اگر در هر حیطهای نیاز به نوشتن قرارداد دارید، باید در آن حیطه اطلاعات لازم را کسب کنید، پس عجله نکنید که به قول گفتنیها عجله کار شیطان است، صبور باشید و اطلاعات لازم را در رابطه با نوع قرارداد کسب کنید در این مقاله به قرارداد کارآموزی و تنظیم قرارداد اجاره می پردازیم.
قرارداد کارآموزی چیست؟
با این قرارداد شرکتها یا استارت آپ ها می توانند نیروی موقت خود را جذب کرده و اگر از آنها رضایت کافی داشتند آنها را به استخدام رسمی در اورند، نیروهای کارآموز معمولا سابقهی کار ندارند و به دنبال کسب تجربه هستند. قرارداد کارآموزی برای افراد این امکان را فراهم می کند که افراد با حقوق کمی هم به آموزش و به کار بپردازند.
تبدیل قرارداد کارآموزی به قرارداد کار
این امکان وجود دارند که کارآموزان بعد از کسب تجربه به استخدام رسمی در بیایند و کارفرما با آنها قرارداد کار ببندد. کارفرما تعهدی نسبت به استخدام کارآموز را ندارد. امکان دارد کارآموز با توجه به دوره کارآموزی استعداد لازم را برای آن کار نداشته باشد و کارفرما می تواند او را راهنمایی به حرفهی دیگر کند.
قرارداد کارآموزی با حقوق یا بدون حقوق است؟
براساس قانون هر فردی که به عنوان نیروی انسانی استخدام می شود باید حداقل حقوق ادارهی کار را دریافت کند، علاوه بر حقوق کارفرما باید کارآموز را بیمه تامین اجتماعی کند. نرخ حقوق قرارداد کارآموزی هر ساله تغییر می کند و کارفرما موظف است طبق آن حقوق قرارداد کارآموزی را بنویسد.
این حقوق به موجب ماده 113 قانون کار به شرح ذیل است:
در مدت کارآموزی، کارآموز با کارفرما رابطه استخدامی خواهد داشت و این مدت به عنوان سوابق کارگر حساب میشود.
مزد کارگر در مدت کارآموزی از مزد ثابت و یا مزد مبنا کمتر نخواهد بود.
در قرارداد کارآموزی ، مزایای غیرنقدی و کمک هایی برای جبران هزینه زندگی و مسئولیتهای خانوادگی به کارگر کماکان نوشته می شود.
انواع قرارداد کارآموزی
-
قرارداد کارآموزی توام با کار
-
قرارداد کارآموزی افراد شاغل
-
قرارداد کارآموزی افراد غیر شاغل
بخشهای مختلف قرارداد کارآموزی
-
ذکر مشخصات کارآموز و کارفرما
-
مدت اعتبار این قرارداد
-
تعهداتی که هر یک باید رعایت کنند.
-
در قسمت پایانی اشاره شده که در صورت وقوع چه حوادثی قرارداد خاتمه پیدا می کند.
-
سپس قرارداد کارآموزی با امضای کارفرما و کارآموز اعتبار قانونی پیدا می کند.
تقریبا خلاصه ای قرارداد کارآموزی را برای ما توضیح دادیم و الان به سراغ تنظیم قرارداد اجاره می رویم، با ما همراه باشید.
تنظیم قرارداد اجاره
طبق مادهی 466 قانون مدنی، اجاره عقدی است که مستاجر، مالک منافع عین مستاجره می شود. قرارداد اجاره هم همانند قراردادهای دیگر بندها و قوانین لازم خودش را دارد برای کسب اطلاعات از تنظیم قرارداد اجاره با ما همراه باشید.
اصطلاحات قرارداد اجاره
اجاره دهنده: موجر نیز می گویند
اجاره کننده : مستاجر نیز می گویند.
مورد اجاره: عین مستاجره می گویند
اجاره بها: مال الاجاره می گویند
اجرت المسمی:به اجاره بهایی که طرفین در تنظیم قرارداد اجاره یا پس از امضای آن به توافق رسیدند، می گویند.
اجرت المثل: اجاره بهایی است که طرفین بدون توافق طرفین و با توجه به اجاره موارد مشابه تعیین می شود، می گویند.
هنگام تنظیم قرارداد اجاره مسکن باید مدت اجاره معین شود در غیر این صورت این قرارداد باطل است، هنگام تنظیم قرارداد اجاره باید به یک نکته ی دیگر نیز توجه کرد: مدت اجاره از روزی شروع می شود که بین موجر و مستاجر توافق شود و اگر در قرارداد، مدت ذکر نشود از زمانی که قرارداد نوشته می شود قرارداد قانونی اجرا می شود.
کلام آخر
برای نوشتن هر نوعی از قرارداد شما باید تحقیق کنید و اطلاعات لازم را بدست آورید اگر قبل از انجام کاری مهم تحقیق نکنید ممکن است ضررهای جبران ناپذیری ببینید.